Empremptes de la corrupció, el 3%, i la màfia organitzada a les nostres terres.

-Encàrrecs a canvi de comissions il·legals.

Ja fa anys que se sent a parlar dels negocis de CDC, dels germans Pujol, els Sumarroca, els Miarnau… Però no arribem a ser conscients de l’ envergadura d’ aquests ni del que poden arribar a repercutir sobre les nostres vides, l’economia familiar, o en la terra que vivim.

Per intentar fer-nos una idea hem de comprendre com funciona l’ entramat:

Infraestructures de la generalitat de Catalunya/infraestructures.cat és una empresa pública que neix de la fusió de REGSA, GISA i REGSEGA. Aquesta empresa té la funció d’ adjudicar les obres públiques, és la major adjudicatària d’ obra pública de la Generalitat.
Tant Joan Lluis Quer (President Infr. de la Generalitat) com Antoni Rosell (Director general d’ Infr. de la Generalitat) ja estan imputats per adjudicar informes sota sospita. Joan Lluis Quer pel 3% i Antoni Rosell per desviació pressupostària del canal Segarra Garrigues.
Vista la funció d’ aquesta empresa i veient que els majors càrrecs ja son imputats ja podem començar a entendre quin era el negoci…Adjudicar les obres a les empreses que pagaven comissions i per tant que finançaven CDC.

Omnipresents a tota Catalunya, a les nostres terres també.

La conxorxa està organitzada per tot el país. Milions provinents dels diners públics, dels impostos de les classes populars són desviats cap a interessos privats.
Entre aquestes empreses n’ hi ha algunes que operen sovint a les nostres terres, algunes de les quals ja s’ha demostrat que pertanyen a un entramat mafiós:

-COPISA Constructora Pirenaica:
L’ empresa des del 2008 al 2013 segons “elcritic.cat” ha efectuat tot d’ encàrrecs que ascendeixen fins a 51,93 milions d’ euros.
El president i principal accionista (Josep Cornadò), la seva dona o l’ exconseller delegat de la constructora (Xavier Tauler, amic de la infància de Jordi Pujol) estan encausats per fraus, pagaments i comissions il·legals valorades amb milions d’ euros.
És la segona o la primera empresa més beneficiada per adjudicacions segons les fonts que es mirin. La posició és indiferent…estem parlant d’ uns milions amunt, uns milions avall.
Entre les seves obres a les nostres terres hi trobem l’ urbanització de Cap Roig de l’ Ampolla, el canal “Bombita” a Deltebre, tram de l’ autopista AP7, obres a Vandellós I i II i Ascó I i II, recreixement de la presa de Riudecanyes, la presó de Quatre camins, el manteniment del canal navegable de l’ Ebre i ara se li està adjudicant obres al regadiu de la Terra Alta per valor de més d’ 1 milió i mig d’ euros.
S’ especula que és la major donant de CDC. S’ està investigant una donació de 580.000 euros.
Entre COPISA i les empreses dels Pujol s’han detectat més de 40 operacions, algunes a Centreamèrica i Àfrica.

-COMSA-EMTE (Fusionades a partir del 2009, abans n’ eren 2)
Propietat dels Miarnau (Jorge Miarnau) i els Sumarroca (Carles Sumarroca).
Al 2002 aquesta empresa va facturar 435milions d’ euros.
El 2013 és refinançada pel Banc Santander (del difunt Emilio Botin),Caixabank, Bankia, Sabadell, BBVA, Popular y CatalunyaCaixa amb un crèdit per un valor aproximat de 930 milions d’ euros.
Tot i tenir beneficis i robar a les classes populars també es permeten acomiadar 475 treballadors/es el 2012 , 195 el 2015…etc
Un clar exemple d’empresa beneficiària lucrant-se de diners públics, acomiadant treballadors i precaritzant contractes, també “rescatada” pels bancs que anteriorment han estat “rescatats” amb diners públics.
Un clar exemple de cap a on van els diners públics i de les classes populars…a la butxaca d’ algunes famílies.
Aquesta empresa també la podem trobar a les obres del regadiu de la Terra Alta amb una adjudicació (com a mínim) d’ aproximadament 2,4 milions d’ euros, la construcció de parcs eòlics per Catalunya (la Terra Alta també) conjuntament amb altres empreses com FCC, FERSA…per valor de 1.200 milions d’ euros.

-FERCOMSA (Creada al 2006 per gestionar parcs eòlics a la Terra Alta)
És una empresa creada pels mateixos de COMSA-EMTE (Família Miarnau i Sumarroca) conjuntament amb Banc Sabadell, Caja Madrid, Grup catalana occident…

-FCC:
Una de les més potents de la trama i la 131 empresa constructora més gran d’ Espanya.
Es calcula que entre 2006 i 2009 aquesta empresa hauria pagat a Jordi Pujol Junior uns 710.000 euros.
Les comissions eren pagades al fill gran dels Pujol, connectat amb els principals paradisos fiscals del món mitjançant Brantridge Holdings Limited, una societat pantalla de la seva propietat.
L’ empresa FCC es desmarca i diu que farà una investigació interna per esclarir com ha pogut passar…
Entre 1998 i 2003 hauria facturat més de 900 milions d’ euros.
Aquesta empresa també ens la podem trobar a gran part de les obres de certa magnitud a les nostres terres com podria ser el  regadiu de la Terra Alta que es troba en procés de construcció, o també la podríem trobar optant entre altres empreses per arreglar la carretera d’ Orta-Bot o en grans obres a Port Aventura.

 

COPCISA
Propietat de la família Carbonell amb presència a l’ Estat espanyol i Hispanoamèrica. Al 2007 va produir ventes en valor de 666 milions d’ euros i contava amb 1872 treballadors/es.
És la quarta empresa amb adjudicacions a Catalunya i el 2002 va facturar 184 milions d’ euros.
Tenia projectes de centrals eòliques a la Terra Alta. Abans d’ arribar a construir res va vendre els permisos a una empresa xina, generant així uns certs beneficis a través de l’ especulació de la terra. Uns beneficis que òbviament la població no veurà per enlloc. Aquesta empresa també és una de les constructores del canal Segarra-garrigues
També tenen una xarxa de 20 gasolineres repartides per Catalunya, Madrid i Murcia, accionista majoritari de Factorenergía i negocis de lloguers de cotxes i altres projectes d’ energia solar, a part dels de la Terra Alta.

GDES

Empresa que tenia com administradors a Joan Fages (fundador i militant de CIU) , Manuel Peiró Herrera i Narcís de Carreras Serra.
Aquesta empresa era propietària de 5 parcs eòlics a Girona i Tarragona, entre ells el dels Pesells.
El Febrer de 2006 venen l’ empresa per 5 milions d’ euros a FERSA i COMSA i creen FERCOMSA (Miarnau i Sumarroca).

SÓN 400 FAMILIES QUE CONTROLEN AQUEST PAÍS.

Històricament moltes oligarquies donaven el poder polític a l’ aristocràcia. Aristocràcia prové del grec: aristos “millor” i kratein “govern”. “El govern dels millors”. Us sona?
Una “plutocràcia” és una forma d’ oligarquia en que la societat està controlada o governada per una minoria dels membres més rics de la mateixa oligarquia. És una definició que pot definir bastant bé l’ entramat pel qual estem governats.

Algunes d’ aquestes famílies a les quals em refereixo s’han enriquit especulant a les nostres terres:
-Família Miarnau:
Controlen COMSA (ara COMSA-EMTE), Sheraton mgmt,TI 2009, Deimos inversión, SEP management.
-Família Sumarroca:
Teyco, EMTE (ara COMSA-EMTE), hoteles Apsis, Valmore Plus, General Lab, Vilmare One, Fibex blue,Bluegreen V.,Vitor Vintage i varies bodegues.
-Familia Cornadó:
G.empresarial COPISA, Parking Mollet, fotovoltaica alta op.,Cedinsa…

 

PER ANAR ACABANT, TOT I QUE HO PODRIEM FER INACABABLE.

Hi ha molta informació a la xarxa…Aquí el que es pretén és evidenciar, denunciar unes pràctiques que acaben repercutint a la vida de tota persona provinent de classe treballadora, que som la majoria. I alhora de tota persona que viu i s’ estima el territori per on aquesta gent deixa petjada.
També l’ associació entre els rics per controlar-ho tot, fent el que faci falta , legalment o il·legalment. I és que si són rics, no ho són per invocació divina sinó perquè es lucren del treball de la gent, que acaba volent dir que viuen de la misèria provocada a la població.
També podríem extreure conclusions com que hi ha gent en aquestes terres que es té que veure beneficiada per aquests d’ alguna forma… Sinó com s’ entén que certs partits, certes persones hagin promogut i defensat a capa i espasa els negocis d’ aquesta gent entre la població autòctona? Perquè tant d’interès?
Però aquesta reflexió, ara, la deixem a l’ aire perquè es mereixeria un altre article, o inclús un llibre.
Ja poden aquests polítics professionalitzats escenificar per televisions, i ràdios l’ esforç per sortir de la crisi i salvar la gent de l’ abisme. Pur espectacle. Demagògia i hipocresia.

Trobarem, com a oprimides que som, una solució a la misèria a la que ens condemnen?
No tinc la resposta a aquesta pregunta. Però sí que sé que aquestes 400 famílies tenen el que els falta a la resta. Tenen els diners i per tant el poder. I pel que es veu no els fa cap mal la consciència.

La seva riquesa és la nostra misèria.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s