No hi ha més aigua que la que hi ha. Podriem fer-ne un ús responsable?

Segons un estudi d’ Ecologistes en Acció que es basa en dades reals de l’ aigua de diferents conques mostra que:
-Les reserves hídriques d’ Espanya es reduiran un 25% de cara a l’ any 2020.

-S’ha perdut entre 1990 i 2015 una cinquena part de l’ aigua que hi havia entre 1940 i 1990. Els últims 25 anys s’ ha perdut 40% dels recursos hídrics.

-Algunes zones de la península consumeixen més aigua de la que regeneren i pretenen incrementar un 10% el consum per ús agrícola.

Una de les conclusions a les que arriba l’ estudi és que s’ hauria de reduir un milió d’ hectàrees de regadiu. Avisant de que el govern espanyol fa els plans agrícoles basant-se en les reserves dels anys 40 i 50.

Mentre aquest informe es fa públic la Generalitat de Catalunya està invertint milions d’ euros amb canals de regadiu com per exemple a la Terra Alta i el Montsant.

Veient cap a on ens porta el model agrícola predominant. Predominant també gràcies a les subvencions dels governs seduïts per les multinacionals agro-industrials. Ens hauriem de preguntar:

És sostenible aquest model, i aquest canal a mig i llarg termini?
Serà rendible a nivell econòmic i assequible per als recursos del territori a mig i llarg termini? O assequible per als pagesos quan l’ aigua augmenti de preu degut a la seva escassetat?
La terra, el territori i els seus recursos son limitats, i de moment, tot i que comença a haver-hi una certa consciència de la situació en la que ens torbem, les polítiques que defineixen l’ activitat agrícola son les mateixes que ens estan portant a l’ esgotament dels recursos i la devastació del territori.
Algun dia es tindrà que posar fi. Per voluntat de conservar el que tenim o per la força perquè ja no quedarà aigua amb la que regar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s