Retallades i agressions són lo pa de cada dia. Haurem de fer algo…

“Ja no tenim metge a les ambulàncies de Mora d’ Ebre” titulava l’ últim manifest de la plataforma Salvem les ambulàncies, “el territori es veurà afectat” comentava un manifest anterior d’ aquesta mateixa plataforma.
Mora, Sant Jaume d’ Enveja, l’ Ametlla de Mar, Amposta, Xerta, Batea son les retallades fins al dia d’ avui amb el tema de les ambulàncies. No cal dir que repercuteixen a totes les terres de l’ Ebre.
Ara volen que els infermers també faiguen de metges, que serà lo pròxim?…

Una altra retallada brutal al territori que es vol aprovar és el pla hidrològic de l’ Ebre. Un “pla” per no dir-li un “assassinat” que es vol cometre al riu Ebre, el seu entorn, la fauna i la flora i la gent que viu a la zona.
L’ economia gira al voltant del riu directa o indirectament. Que plantegin aquest pla es com plantejar la despoblació del delta per a la posterior inundació del mar.

Temporers, treballadors i treballadores, veïns i veïnes nostres cobrant 2,5 i 3 euros l’ hora amb jornades de 10 hores.
Xifres del 2013 ens deien que cada dia marxen 13 joves fora de les Terres de l’ Ebre per buscar-se un futur.
Aquest, sens dubte, és el model que volen potenciar els grans empresaris i els grans polítics d’ aquest país. No en tingueu dubte. No és que s’ equivoquin a l’ hora d’ aplicar polítiques, és que estan aplicant el que correspon als seus interessos.

La inoperància i el passotisme de polítics, de la patronal i de qualsevol ens oficial amb un mínim de poder vers el nostre territori és evident… No és una cosa nova, però m’ atreveixo a afirmar que a partir d’ ara serà pitjor. Perquè? Perquè aquest sistema té els dies comptats, us agradi o no. Aquí s’ ha desenvolupat uns models de vida i de creixement aparentment il·limitats, però deixeu-me dir-vos, per si no ho sabeu, que els recursos son limitats, finits.

Toca reflexionar i actuar en conseqüència, la sanitat, lo riu,  lo treball, l’ educació, la gestió de la natura o el masclisme inert a la societat… Son coses aparentment aïllades, problemàtiques molts cops tractades amb plataformes o col·lectius de treball específic (dones, ambulàncies, laboral…)  però totes estan relacionades.
Com deia toca reflexionar i actuar en conseqüència. Segons la plataforma “salvem les ambulàncies”, els polítics no han escoltat les seves reclamacions. Deixeu-me dir que és normal. És normal en aquest món on vivim que les reclamacions dels que no són res, dels que no representen res per al poder siguin ignorades.
Hem d’ anar més enllà, queda demostrat que s’ ha de fer alguna cosa més que publicar comunicats o recollides de firmes.

Hem d’ unir totes les lluites, s’ ha de buscar la unitat entre les explotades i oprimides i hem de conscienciar  tota la gent de classe treballadora que les retallades a sanitat, el pla hidrològic o l’ explotació laboral acaba repercutint a tothom.
El futur no pinta molt millor i no podem esperar que un salvador mos traigue les castanyes del foc. Ja fa temps que la classe dominant ha declarat la guerra a la classe treballadora i aquesta sembla que encara no s’ ha donat per al·ludida. Pel que es veu estava passant la ressaca de la bombolla immobiliària. Aquells temps en que gran part de la gent guanyava i gastava els diners absurdament. Però potser va sent hora d’ anar obrint els ulls. No per recuperar la situació d’ un passat que mai tornarà, sinó per a construir un nou món de relacions justes, basat en lo respecte i igualtat.
Avancem cap a la unitat, fem comunitat. Comunitat per a gestionar les nostres vides, per defensar-nos i atacar si cal, per ser més fortes, per viure dignament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s