Resposta a l’ article de Jaume Solé (President PP Tortosa) sobre els valors cristians

el

Resposta a l’ article de Jaume Solé (President PP de Tortosa) publicat a l’ aguaita.cat (http://www.naciodigital.cat/delcamp/ebrediari/opinio/12531/valors/cristians/desapareixen/ajuntament/tortosa).

Els valors cristians i la democràcia

En un article publicat a l’aguaita i titulat «Els valors cristians desapareixen de l’ajuntament de Tortosa» oh tragèdia!! tots plorant!!! el senyoret Jaume Solé del pp tortosí que diu en el mateix article respectar la «neutralitat religiosa » de les institucions es lamenta del fet que de l’ajuntament de Tortosa s’haiguen retirat els símbols religiosos i exposa una curiosa, sí més no, teoria de que «Els valors cristians són la base dels drets i llibertats que avui gaudim». Li voldria recordar que a la seua ciutat hi ha un fastigós monument que a ell m’atreviria a afirmar que no el disgusta tant com a mí, que representa un règim que basat en els valors cristians va cometre les més grans atrocitats de la història del nostre país. Que per cert, d’atrocitats en base als valors cristians en la nostra història en tenim una llista llarga eh, algú ha dit inquisició? Premi pa la senyoreta.

Diu Jaume que els mateixos que han defensat la retirada dels símbols religiosos són els qui defensen que les musulmanes puguen portar burca. A vore, al marge de que això sigue veritat o no, i al marge de que al mateix temps que és pot promoure una major educació per a l’alliberament de la dona en totes les cultures presents a casa nostra i arreu es puguen respectar certs drets individuals bàsics s’ha d’entendre això, que una cosa són drets individuals i una altra la neutralitat religiosa de les institucions com diu ell, que no cal mesclar una mica de xurres i una mica de merines per a fer un platet de demagògia que no comprarà ningú.

En fi, per acabar només li recomanaria que busque a la seua memòria l’origen etimològic de la paraula democràcia, que segur que li han explicat 1000 vegades a l’escola, o a la Viquipèdia si vol, que tinc la impressió de que certes coses la seua memòria no les reté degudament. Tot allò de demos i krátos de l’antiga Grècia per donar-li alguna pista, antiga Grècia eh, tan antiga tan antiga que és anterior a l’origen del cristianisme i els seus valors.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s