Breu resum de l’ acte organitzat pel col·lectiu Chalar Dur a Vall-de-Roures

el

     El dijous 29 de juny, a Vall-de-Roures es va fer una xerrada organitzada pel col·lectiu feminista Chalar Dur. Un col·lectiu que fa just uns mesos que ha començat a caminar i entre altres coses ja van organitzar una jornada el 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, a la qual van assistir unes 30 persones, majoritàriament dones i de diferents edats. Per a qui no ho sapigui Chalar Dur, nom del col·lectiu, vol dir “endavant” en romaní.

     La xerrada del dijous comptava amb la ponent Maria Añover, doctora en Relacions de gènere a la Universitat de Saragossa. Hi van assistir unes 15 persones. Maria Añover va fer un repàs de la lluita feminista, explicant-nos un poc els diferents corrents feministes. Després es va centrar en explicar el feminisme de ruptura, i l’ economia feminista, que vindria a ser el feminisme revolucionari que en el seu anàlisi veu com a principal problema el sistema patriarcal i el capitalisme, que van interrelacionats. No va ser una classe magistral, ni molt menys, mitjançant preguntes com: Per què l’economia no té en compte les dones? Va interpel·lar a totes les assistents i es van formar debats i intercanvis d’opinions i experiències entre les assistents molt enriquidors, ja que en haver-hi gent de generacions molt diferents es va poder contrastar diferents realitats i adonar-nos-en també que moltes situacions son idèntiques a fa 50 anys. Fruit del debat també es va veure necessari organitzar xarxes de suport de cures als pobles on vivim degut a la mancança de serveis públics. Es va parlar de criança compartida, cura de les persones dependents i suport a persones agredides en casos de violència masclista.

     Degut al desconeixement en el que vivim sobre aquests temes també va servir com una iniciació a un vocabulari desconegut per a alguna gent que desconeixia termes com reproducció social, economia de ruptura, transfeminisme, xarxes de cures, suport mutu, interdependència… conceptes que ara ens són més familiars i molt necessaris per comprendre i començar a canviar les nostres vides i el nostre entorn. Una tarde enriquidora on, de ben segur, totes les assistents vam aprendre alguna cosa i això vol dir créixer com a persones i com a comunitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s