Que ha passat a Deltebre? F de figa para els peus Tomàs Castells (PP)

el

     F de Figa és una col·lectiu feminista que començà la seva activitat pública a Deltebre, als voltants del setembre de l’ any passat.  Xerrades, debats i vermuts poètics són algunes de les activitats públiques organitzades durant aquest temps. L’última acció d’ aquest col·lectiu ha estat assenyalar públicament Tomàs Castells, regidor del PP de Deltebre.

     Els fets es remunten al 6 de juny passat quan aquest home, després que la regidora Dayana Santiago presentés una moció per aprovar uns protocols contra la violència masclista als espais d’ oci i de festa, va fer unes declaracions intolerables si es té en compte la situació que estem vivint. Declaracions típiques d’ un home, i no dona, de dretes i sense cap intenció de renunciar als seus privilegis. Tomàs Castells va arribar a dir que ell no havia observat mai cap comportament masclista a les festes de Deltebre i que, llegint la moció, se li havien posat els pèls de punta. Qualsevol persona mínimament sensible, conscienciada o simplement dona, seria capaç de veure que a les nostres festes, a les Terres de l’ Ebre i arreu, es reprodueixen actituds masclistes. I qui més qui menys, ha viscut, vist o sentit que persones del seu entorn han patit violència masclista. Sigui en una festa, després d’ una festa o un dia qualsevol. La moció finalment va ser aprovada amb els vots favorables de la CUP i ERC. Però s’ ha de tenir en compte el ridícul paper de PSC i PDECAT que es van abstenir, alineant-se així, un cop més, a les polítiques dretanes, masclistes i ràncies del PP.

     F de Figa, arran d’ aquests fets, han obert una campanya pel seu facebook que anima totes les dones de Deltebre que haiguen patit violència masclista en entorns de festa, a explicar les seves experiències. I no en són poques. Com tampoc en són pocs els suports que està rebent cada testimoni publicat. I alhora, la campanya d’ F de Figa demostra la poca consciència d’ aquest senyor del que passa al seu poble. Que si sol fos d’ ell rai, lo preocupant és que es tracta d’ una opinió que tenen molts homes i que s’ hauria de canviar, pel bé de la societat. Igual que pel bé de la societat tampoc hauria d’ haver cap polític ni funcionari, cobrant diners púbics i emparant la violència masclista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s