Ferran Bel, el PDECat a l’ Ebre i el “Todo atado y bien atado”

El matí del 15 de Juliol m’ aixeco i veig que el gran Ferran Bel, alcalde de Tortosa i diputat del congrés, tot indignat es queixa d’ unes pintades  aparegudes a Tortosa. Es pot llegir la noticia explicant els fets en aquest enllaç: http://marfanta.com/noticia/Identifiquen_l%E2%80%99autor_d%E2%80%99una_altra_pintada_contra_el_monument_franquista/9817

Uns dels primers en retwittejar al Sr. Ferran Bel, que es  lamenta utilitzant la retòrica típica de la gent de dretes, és Jaume Solé Purcalla, ni més ni menys que el president del PP de Tortosa. Tots dos són iguals de ràpids i durs amb la condemna d’aquestes pintades. Tots dos són de dretes. I tots dos són fèrrims protectors del monument feixista.

Podria citar molts antecedents, passats i presents, de les relacions CIU(araPDECat)-PP, però prefereixo citar una altra anècdota per a reforçar el fet de la incoherència d’ aquesta gent de la vella convergència i que pul·lula per PDECat. Perquè ja sabem que representa el PP, però sembla que els de CDC-PDECat juguen en una ambigüitat perillosa. Estan contra l’ Espanya colonitzadora i cruel i alhora mantenen actituds polítiques, ètiques i morals pròpies d’ una altra època. Aquí va l’ andecdota:
Ens remuntem al 2007, quan el Parc Natural dels Ports, volia donar un reconeixement públic al “carboneret”. Un home d’ Arnes que va escapar de la presó franquista i es refugià una llarga temporada als Ports. Aquest home i les seves vivències son per fer un llibre o una pel·licula. Doncs l’ homentage havia de ser per a ell, que havia patit la repressió del règim, que havia vist com havien apallissat a son pare, que havia estat rodejat per franquistes apuntant-lo en metralletes, que havia recollit la roba foradada de la gent d’ esquerres i anarquistes del poble que havien afusellat… I de sobte, en tota aquesta història, apareix Xavier Pallarès, diputat del parlament de Catalunya i alcalde d’ Arnes. Pallarès, segons lo “carboneret” va dir; Pos jo en ficaré un altre. I va posar al feixista que es dedicava a buscar pels Ports al Carboneret. Així que aquell dia, perquè a Pallarès li va semblar lo correcte, es va homenatjar als dos. Al feixista i al que s’ amagava per no ser afusellat.

Son històries, perquè se’n podrien explicar més, que enllaçades una darrera una altra ens demostren la consciència d’ aquesta gent, la visió que tenen d’ un règim com el franquista, i les bestieses que acaben fent, Pallarès equiparant la vida d’ un agent d’ ordre feixista amb una persona que per ser de la CNT i d’ ERC s’ amagava per salvar-se la vida. O el cas de Ferran Bel que davant un moment com l’ actual, que en molts indrets del país s’ estan retirant monuments feixistes, ell el defensa entusiastament. Jo diria que aquesta gent son la mostra vivent d’ allò que deia Franco “lo dejo todo atado y bien atado”.

Per cert, haveure quan es desmarca el PDECat d’ aquesta gent, o es que el PDECat és això? I per una altra banda,  Tortosa, la capital de les Terres de l’ Ebre, està plena de pintades racistes i feixistes. I n’ hi ha que porten anys Sr. Ferran Bel. La del monument no ha durat ni un dia. Feu-vos-ho mirar senyors del PDECat, feu-vos-ho mirar.

La informació que s’ exposa entorn a l’ homenatge al “carboneret” s’extreu d’ una entrevista a n’ ell, al llibre “Històries de maquis als Ports de Morella”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s