Chapurriau és feixisme

Fa uns dies, a les festes de Vall-de-Roures, a la mitja part del ball, es va celebrar el tradicional bingo. Els diners recollits anaven per a la festa de no se quin sant. Els que gestionaven lo “cotarro” eren los que estan més a “full” en lo tema del Chapurriau. I per a fer gala de la seva ignorància han pintat un muro al vell mig de “Valde” on diu “Yo parlo chapurriau”. Un muro que ja va ser tacat i ara han tornat a repintar.
Pues a n’ este bingo, los grans defensors del chapurriau, no van dir ni una paraula en chapurriau. Tot en castellà.

La veritat és que tot això és un invent feixista per trossejar un territori, per a confrontar una població, per a destruïr una cultura. És una vella estratègia practicada al Païs Vasc, a la Bretanya francesa i a tants altres llocs on s’ ha destruït o volgut destruir una cultura. Consisteix en trossejar el territori i anar confrontant-lo i destruint la llengua i la cultura. Mon iaio havia viscut abans de la guerra civil a Vall-deRoures, mai havia sentit la collonada franquista aquesta del chapurriau.

Destapant la farsa aquesta veiem a gentola com un tal Ramón Guimerá, encarregat de la pàgina “Amics del chapurriau” i que ha mostrat públicament agraïments a La Falange, pel seu suport al chapurriau.
A la presentació feta a Vall-de-Roures de l’ associació “amics del chapurriau” es va otorgar el premi “Roberto G.Bayod”, que és un franquista de merda. La persona premiada és un tal Luis Arrufat que al seu facebook a dit: “El cara el sol es un himno patriòtic molt bonico” ” http://www.lafranja.net/?p=28503 “. En aquesta presentació també assistiren representants del PP i C’s d’ altres pobles de la comarca.

Bé, pues ja està clar qui hi ha detràs de la mandanga aquesta del chapurriau. Son els hereus del feixisme, el Partit Popular i C’s, acompanyats de l’ extrema dreta més rància. Gent tant inutil i racista com el que ha pintat “lladres” al cartell fronterer entre la Terra Alta i el matarranya. Que faltaria veure que no fossin els mateixos feixistes volent provocar odi “anticatalà”.

Cal fer front a aquesta gent, i no oblidar que si aquesta txusma està governant, i tenen via lliure per escampar el seu discurs d’ odi és perquè van guanyar la guerra. Van assassinar i perseguir lo bò i millor del territori, van matar la intel·ligència. I d’ aquelles pluges estos fangs. Van de demòcrates, però alguna gent d’ aquesta tornaria a assassinar per “la puta espanya de los cojones”, que deia Pepe Rubianes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s