Terra Alta, terra antifeixista?

L’ antifeixisme en els últims anys ha sigut el comú denominador per unir diferents lluites, i formes de pensar, sota un mateix paraigües. Moviments contra l’ homofòbia, el sexisme, el racisme, per les llibertats civils o en defensa de la terra, han portat la bandera de l’ antifeixisme.

Vivim en una comarca de 12 pobles, rodejats per altres pobles igual o més petits, i en la qual unir-se sota una lluita o unes idees és una feina costosa però no impossible. Ja sigue per una certa cultura inculcada, per la geografia o pel que sigue. Tenim algun exemple recent i exitós d’ unió entre pobles, com pot ser la Plataforma en defensa de la Terra Alta o el CDR. En l’ àmbit cultural també podem trobar a la Franja, l’ Argilaga de Vall-de-roures, gestionada per joves de diferents pobles, a la comarca veïna del Matarranya.
Remuntant temps passsats, també en trobaríem altres exemples, com podria ser els nostres vells units i organitzats sota les sigles sindicals per aconseguir millores laborals i socials. No es pot obviar que aquestes organitzacions també van ser imprescindibles per resistir contra el cop militar franquista. Tornant al tema, el que vull dir és que tenim l’ experiència de certs moviments que així han funcionat i no sembla descabellada la idea, ja que som 12 pobles que van a la deriva poblacional. Qualsevol futur vivencial passarà per la unió.

Bé, fets aquests aclariments, m’ agradaria recordar que estem vivint uns temps durs en quant a condicions socials, polítiques i econòmiques. L’ extrema dreta va en augment a tot el continent, i les polítiques repressives i opressores també. Mentre el sistema ens ofega amb mesures antisocials, estan soltant l’ extrema dreta a passejar per platós de televisió i els carrers. El nostre territori no s’ escapa d’ aquesta lacra. Expressions racistes com fer fora uns migrants d’ un bar per la seva condició de migrants, policia identificant gent independentista per concentrar-se contra la repressió popular sofrida després de l’ 1-O, o agressions masclistes i homòfobes son senyals deplorables, i no aïllades, de que hi ha coses que no van bé. I obviament, mirar cap a l’ altre costat no és cap solució.

Una possible resposta i alhora lloc de punt de partida, que no me la trec jo de la butxaca, i que se sent de quan en quan entre la gent que s’ interessa per fer coses tant en l’ àmbit social, cultural, com polític,  és la d’ unir-se sota el paraigua de l’ antifeixisme. Antifeixisme contra l’ homofòbia, el sexisme, el racisme i per la llibertat dels pobles. Antifeixisme com a punt d’ unió entre tota aquella gent que volem un futur de justícia social i igualtat. Antifeixisme contra la intolerància i l’ odi de l’ extrema dreta i la ignorància de la que fan gala. L’ antifeixisme és necessari i cosa de tots/es. L’ antifeixisme ens uneix. Siguem antifeixistes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s